(TDİOSB) Yer Seçimi Komisyonu Toplantısı

Sayın Bakanımız Prof. Dr Vahit KİRİŞÇİ’nin kamuoyunda sıklıkla dile getirdiği Kent Tarımı ile taze ürüne erişim, istihdam, refah, çevreye daha duyarlı bir sistem hedeflenmektedir.

Bu çerçevede kurulduğu bölgeye değer katacak ve yatırım, istihdam, üretim hedeflerine katkı sağlayacak üretim üssü TDİOSB’lerden olma yolunda hızla ilerleyen Çanakkale ili Ayvacık ilçesi Tuzla bölgesinde hayata geçecek olan Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Yer Seçimi Komisyonu Toplantısı 21.10.2022 tarihinde Vali İlhami AKTAŞ, başkanlığında gerçekleştirildi.

 Toplantıya, Genel Müdürlüğümüz Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz ORUÇ, Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, Ayvacık Kaymakamı İlker EKER, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil SEZGİN, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir ÇELEN, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat GÜVEL, DSİ 252. Şube Müdürü Murat Lütfü GÜLDOĞAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat YILMAZ, Bakanlığımız 2. Bölge Müdürlüğünden Çanakkale Şube Müdürü Ozan HACIALİOĞLU, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk SEMİZOĞLU, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya ÜZEN, İlgili Kurum Müdürleri, İl Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcileri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ilgili birim müdürleri ve teknik personeli katıldı.

Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB’si olma yolunda hızla ilerleyen Çanakkale Ayvacık  Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB’nin, yaklaşık 2.423 dekar alanda kurulması planlanmakta olup bölgede yılda 65 bin ton yaş meyve sebze üretimi,  öncelik genç ve kadın çiftçilerde olmak üzere doğrudan 2.500 kişiye istihdam sağlanması hedeflenmektedir.

Çanakkale Ayvacık Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB bünyesindeki modern teknolojik seralarda, ısıtmanın jeotermal kaynak kullanılarak gerçekleştirilmesi ile seracılık faaliyetlerinde önemli bir maliyet oluşturan ısıtma giderlerinin düşürülmesi ve yılın 11 ayı üretim yapılması planlanmaktadır.

Kümelenerek güçlerini birleştiren, ülkemizin kalkınmasına, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat hedeflerine, tarım sanayi entegrasyonunun gelişmesine katkı sağlayan TDİOSB’leri desteklemeye devam edeceğiz.